Onze verenigingen

Wij zijn er trots op, dat we een groot aantal verenigingen een thuis mogen geven. Zij allen hebben ons benoemd tot verenigingslokaal.
Hieronder een overzicht van deze verenigingen:

De Maasbiljarters D.M.B.

De Maasbiljarters D.M.B.

Deze vereniging wordt op 8 september 1962 opgericht, en heeft als thuishonk café Kanters. De biljartclub telt 23 leden. Momenteel wordt door 4 teams (van 4 personen) deelgenomen aan de competitie van de Midden-Limburgse Biljart Bond (MLBB). Voorafgaand aan de competitie wordt elk jaar voor onze eigen leden een onderling kampioenschap georganiseerd, ter voorbereiding op de competitie. Jaarlijks wordt een dorpstoernooi gehouden. Een partij biljarten is meestal mogelijk, behalve op maandag, want dan is ons verenigingslokaal gesloten.

St. Johannes Nepomucenus

Buurtvereniging St. Johannes Nepomucenus

Ook de buurtvereniging van Ool maakt gebruik van de mogelijkheden bij café Kanters. Deze buurtvereniging is op 5 augustus 1947 opgericht. Naast het organiseren van uitstapjes, kaart- en kienavonden, barbecues, fietstochten en droppings komt de buurtvereniging op voor de leefbaarheid van Ool. De naam van de buurtvereniging heeft ze te danken aan het kapelletje dat sinds 1783 in de Maasstraat in Ool staat met een beeld van Sint Johannes Nepomucenus. Het beeld dat in het kapelletje stond is in 1985 gerestaureerd en staat thans in de kerk St. Michaël te Herten. In 1987 is er met het 40-jarig bestaan van de buurtvereniging een replica van het beeld in het kapelletje geplaatst.

C.V. de Waterratte

C.V. De Waterratte Ool-Herte

Ook C.V. de Waterratte heeft als thuisbasis café Kanters, het café wordt in het 5e seizoen omgedoopt tot Waterrattepelies.
De carnavalsvereniging organiseert elk jaar weer het jeugdprinsuitroepen en ratverzoepe bij café Kanters, terwijl de Aad Waterratte Prinse op de vrijdag voor carnaval een leuke avond presenteren, waarbij diverse acts worden uitgevoerd. Bij de opening van het carnavalsseizoen (het 5e seizoen) wordt bij het café de rat weer uit de maas gehaald. Dit is de eerste zaterdag na 11 november.

H.S.V. de Rietvoorn

HSV de Rietvoorn Ool

Hengelsportvereniging (H.S.V.) De Rietvoorn te Ool-Herten werd op 28 oktober 1926 opgericht en telt momenteel zo’n 580 leden. Ook deze vereniging heeft als clublokaal het niet uit OOL weg te denken café Kanters.

Goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 20 november 1951.

Onderscheiden met de Zilveren Erepenning gemeente Herten.

Aangesloten bij de Federatie van Sporthengelaars Midden-Limburg

Dartclub "De Lange"

Dartclub De Lange

Dartsclub “De Lange” welke met 2 teams in de 5e & 6e klasse gaan deelnemen aan deRoermondse Winteravond Dartscompetitie. Meer info over de zogenaamde RWDC

Er is nog niet bekend in welke klasse de teams worden ingedeeld……….

Indien er nog iemand zin heeft om mee te darten of meer informatie wenst over de dartsclub klik dan hier en neem contact met ons op.

n-Joy & Waterladies

Dansgarde de Waterladies van C.V. de Waterratte

De dansgardes van C.V. de Waterratte uit Ool, welke in 2006 is gestart met dansen, heeft ook onderdak gevonden in feestzaal de Lange Sjtal. Deze wordt op maandagavond, als het café en de zaal gesloten zijn door deze enthousiaste meiden gebruikt als trainingsruimte.

(de meiden vinden het schitterend dat dit mogelijk is op deze prachtige lokatie)

Schutterij St. Michaël

Schutterij St. Michaël Ool

De schutterij van Ool opgericht 13 oktober 1903 maakt ook gebruik van de mogelijkheden welke café Kanters biedt. Voor het schieten wordt gebruik gemaakt van het schutterslokaal de Tump.